Айдън Абаз дава на прокурор кметицата на Гелеменово
Айдън Абаз дава на прокурор кметицата на Гелеменово / netinfo

Директорът на „Напоителни системи” в Пазарджик Айдън Абаз ще сезира Прокуратурата за твърденията на кмета на село Гелеменово Атанаска Кръстева, че неремонтирани съоръжения на големия напоителен канал, отвеждащ водите на язовир Тополница, са причина за наводнението. Скандалът избухна с нова сила, след излъчена информация по Дарик радио. Само за няколко часа от Министерството на земеделието и горите направиха разследване и оповестиха резултатите от него.

Според заключението на експертите селото е наводнено от непочистеното корито на река Телки дере и рухналото мостово съоръжение на края на селото, което е преградило пътя на водата.

Атанаска Кръстева не се отказва от думите си и също е изпратила комисия, която да опише точно проблемните места, направен е и снимков материал. По думите и от мостчето при река Телки дере при обилен дъжд биха се наводнили 5-6 къщи само, а не цялото село.

Хората от Гелеменово заплашват да блокират магистралата, ако не се каже истината за причините и вината.

Очаква се днес да бъдат оповестени данните за причинените от водната стихия щети. По предварителна информация от община Пазарджик те възлизат на милион лева.