Ахмед Доган не поздрави младите в ДПС при избора на нов лидер
Ахмед Доган не поздрави младите в ДПС при избора на нов лидер / снимка: БГНЕС
Ахмед Доган не поздрави младите в ДПС при избора на нов лидер
23650
Ахмед Доган не поздрави младите в ДПС при избора на нов лидер
  • Ахмед Доган не поздрави младите в ДПС при избора на нов лидер

Заместник-председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че партията ще се противопостави на идеологията на "Атака" и техния опит за асимилирането на десния субект. По думите на Местан, твърденията, че Движението за права и свободи се е снишило и мълчи, е добре преценена стратегия от страна на управляващите.

Лютви Местан участва в петата национална конференция на младежката структура на ДПС. Депутатът няколко пъти намекна, че твърденията за изолация на движението са добре премислена анти-ДПС стратегия. "Политическите ни опоненти са заинтересовани да създадат усещането за изолация на Движението за права и свободи. По-важното обаче е, че ние не сме в изолация от избирателите си. Тенденцията за прогресивно изолиране и маргинализиране от избирателите се отнася за най-големите ментори на 41-вото Народно събрание. Макар и в коалиция, те едва прескочиха изборната бариера", каза Местан. "През последните дни чухме въпроса защо ДПС мълчи? ДПС вероятно не говори излишно", отбеляза още заместник-председателят на ДПС.

На конференцията присъства и лидерът на движението Ахмед Доган. Той не приветства младежите на партията и участниците във форума и в последствие се скри и от представителите на медиите.

Джейхан Ибрямов е новият председател на младежката организация на ДПС, съобщиха от партията. Той беше избран на Петата национална конференция на младите членове на ДПС. На форума присъстваха 327 делегати. По време на конференцията бе съобщено, че младежката структура на ДПС наброява 19 000 членове.