Агент Камен напуска СОС, ако царят поиска
Агент Камен напуска СОС, ако царят поиска / netinfo
Общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев ще напусне Столичния общински съвет, ако лидерът на партията Симеон Сакскобургготски поиска това във връзка със сътрудничеството му с бившата Държавна сигурност.

Каролев фигурира като агент Камен в публикувания днес списък на Комисията по досиетата, която проверява за агентурно минало кандидатите за общински съветници на последните местни избори.

Жълтият общинар е бил агент на военното контраразузнаване от 1979 до 1982 година. Ето какво каза Владимир Каролев пред Дарик:

Дали пред вас стои въпросът за оставане в Общинския съвет или за оттегляне?

Разбира се, че не стои въпрос за оттегляне, освен ако царят не го поиска. Това, че някой ми е правил картонче за времето, в което съм бил в казармата преди 25 години, какво ме интересува.

Все пак допускате, че може НДСВ да ви принуди да напуснете Общинския съвет?

Ако царят ми каже да напусна, ще напусна, макар че не виждам никакво основание.

Вие ще потърсите ли сам с него среща, за да му кажете точно за какво става дума?

Аз отдавна съм казал на цяра и още преди да излезе каквото и да е решение съм поискал от самата комисия какви документи има за мен. Вътре няма нищо освен някакво картонче, писано от някакъв човек, докато съм бил в казармата. Няма един ред, написан от мен, нито една дума, казана от мен. Това, че съм в секретно поделение и някой е писал картончета, си е проблем на този, който ги е писал.