/ Община Габрово
С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен клиентопоток в бюрата по труда, Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни офиси, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение. Това съобщиха от Агенцията.

72 000 вече са новите безработни за месец

Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., а списъкът с адресите им може да бъде намерен на сайта на Агенцията. При необходимост от разкриване на нови офиси, списъкът ще бъде своевременно допълван.

От Агенцията по заетостта обръщат внимание, че за периода на извънредното положение спират да текат нормативно определените срокове за регистрация в бюрото по труда и за подаване на заявление за обезщетения при безработица. Документите могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

Сачева: Мярката 60/40 защитава и работодателя, и работника (ВИДЕО)

От Агенцията напомнят също, че вече регистрираните, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.