Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров назначи дългогодишния служител на Агенцията по заетостта Полина Маринова за изпълнителен директор на институцията.
 
Маринова започва професионалния си път в сферата на пазара на труда през 1997 г. в дирекция „Бюро по труда – Младост“, София. Оттогава преминава през експертни и ръководни длъжности в системата на Агенцията по заетостта. От 2016 г. до момента ръководи дирекция „Регионална служба по заетостта“ – София, където отговаря за планирането и реализирането на държавната политика на пазара на труда, предоставянето на посреднически услуги по заетост, професионалното ориентиране и обучението на възрастни.
 
Предлагат трудовата книжка да стане електронна

Изборът на Полина Маринова за изпълнителен директор на Агенцията по заетостта показва стремежът на ръководството на МТСП да залага на професионализма, опита и приемствеността.

Основните й задачи ще са свързани с ускоряването на работата по модернизирането на услугите на Агенцията по заетостта и подобряването на координацията в структурата на институцията.