Адвокатът на акушерката, пребила бебе, иска отвод на съда
Адвокатът на акушерката, пребила бебе, иска отвод на съда / снимка: БГНЕС, архив

Отвод на съда поиска адвокатът на акушерката Емилия Ковачева. Причината - двама от тримата магистрати вече са разглеждали искане за освобождаване на Ковачева и са я оставяли в ареста, съобщава Нова телевизия.

Освен нов съдебен състав адвокат Владислав Янев поиска да бъде изготвена и съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на акушерката, защото именно влошеното здраве е една от причините Ковачева да иска да бъде освободена от следствения арест, където се намира от края на април.

Ковачева бе арестувана, след като осъществи побой над новородено в „Софиямед”.

Камерите от родилното показаха потресаващи кадри как Ковачева малтретира петдневното бебе. Преглед на записите от камерите за месец назад показаха, че тя е посягала и на други новородени.

Материалите за другите бити бебета ще бъдат отделени в друго дело, по което разследващите тепърва ще работят.

На 11 септември Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Емилия Ковачева и отказа да пусне от ареста акушерката.

Съдебният състав прие, че в момента няма нови обстоятелства, които да са причина за изменение на мярката за неотклонение. Заради това, че представлява обществена опасност, Ковачева остава в ареста, мотивира се още съдът.

Източник: Novanews.bg