Адвокатите на медиците пътуват за Либия
Адвокатите на медиците пътуват за Либия / netinfo

Адвокатите Хари Хараламбиев и Георги Гатев ще отпътуват утре сутрин за Либия, където ще се проведе поредното заседание по процеса за набедяване, който трима либийски офицери водят срещу осъдените на смърт 5 български медицински сестри. В „Денят” на Дарик адвокат Хараламбиев сподели очакванията си от процеса:

Аз не казвам, че правилата не се спазват, но ми е странно, как непрекъснато все нови и нови хора се появяват и все нови и нови молби се приемат от правораздавателния орган. Това ми е необяснимо и логичен отговор не мога да дам. Може би в неделя ще имаме известна яснота дали ще продължат исковите молби да се предявяват пред съда или пък ще започне най-после да се гледа делото по същество.

По повод на информациите, че Холивудска продуцентска компания е изявила желание да направи филм за съдбата на осъдените на смърт медици, в „Денят” на Дарик адвокат Хараламбиев каза:

Анонсът беше направен от адвокат Георги Гатев, той им обясни, че Холивуд иска да направи един вероятно един художествен филм, за тяхната съдба. Холивуд е казал, че дори да не са съгласни, те ще направят този филм. Практически и продуцентите и всички останали, които са съпричастни към тази идея, няма как да разговарят с медицинските сестри, защото те няма да бъдат допуснати до тях. Вероятно идеята, на хората, които ще бъдат съпричастни към този филм, е да разговарят с близките на осъдените на смърт медицински сестри. Аз мисля да има кажа да се съгласят, макар че споделиха пред нас, че се страхуват да се съгласят, защото не знаят как ще реагират затворническите власти.