Адвокат притиска свидетел по делото Спасов
Адвокат притиска свидетел по делото Спасов / netinfo

Русенската районна прокуратура е започнала проверка срещу адвокат Димитър Рътков. Той се разследва за опит за оказване на влияние върху свидетел по делото „Спасов”, съобщи за Дарик районния прокурор Борислав Велков.

Днес в Русе се проведе поредното заседание по делото за присвояване на пари от еврофондовете и крупни измами с имоти в Русе и София. Обвиняеми са бившият лидер на младежкото СДС в Русе Юлиян Спасов, баща му Сашо Спасов и техните приятели Иван Михайлов и Емил Каракашев.

На заседание по делото стана ясно, че Рътков се е опитал да въздейства върху дознател от Ветово преди 20 дни, като го увещавал да даде неверни показания на днешното заседание. Свидетелят е бил увещаван да отрича познанството си с подсъдимите.

От прокуратурата разполагат с половинчасов запис на разговора между Рътков и дознателя, направен на мобилен телефон. Проверката ще приключи до месец, каза още районния прокурор Борислав Велков.

Според обвинението по делото „Спасов”, адвокат Рътков е изготвил част от фалшивите документи, с които Юлиян Спасов, баща му Сашо Спасов и техните приятели Иван Михайлов и Емил Каракашев са извършили измами с имоти в Русе. Групата е успяла да придобие с фалшиви документи и столът на Министерството на отбраната на улица „6 септември” и на срутилата се сграда на ул. „Алабин” в столицата.

Следващото заседание по делото бе отложено за 23 април, когато за свидетел ще бъде призован бившият областен управител на Русе Румен Януаров. За общодържавно издирване бе обявена Биляна Кирилова, която за пореден път не се появи в залата.