Адвокат Лулчева: Семейството на Брендо не е било заплашвано
Адвокат Лулчева: Семейството на Брендо не е било заплашвано / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Адвокат Лулчева
62216
Адвокат Лулчева
  • Адвокат Лулчева

Брендо не се е страхувал за живота си, а семейството му никога не е имало лична охрана. Това заяви в предаването „МеждУредие" по Дарик адвокатът на Евелин Банев Ина Лулчева: „Нямам информация да е имало заплахи нито срещу Банев, нито срещу семейството му. Той от една година е задържан. Спомняте си кой каза, че затворът бил най-сигурното място. Аз го защитавам от няколко години. Той никога не се е движел с охрана, нито бившата му съпруга или децата. Не ми е споделял да се страхува за живота си в затвора. В затвора той беше на нормален режим. Аз съм го виждала, докато беше в България. Не ми е известно да е имал такива притеснения. Семейството на Брендо няма лична охрана".

Тя обясни, че не се е чувала с клиента си по повод случилото се, тъй като в момента Банев е в затвора в Италия, където е подсъдим по дело за трафик на наркотици.

Лулчева добави, че е силно изненадана от липсата на коментар до този час на някой от полицията или прокуратурата: „Изненадана съм. Обикновено като има някакво такова събитие, имаме много лица, които се появяват от полиция и прокуратура да коментират. Сега няма никой. Надявам се, че няма да се жертва едно дете в името на някакви други битки. Детето трябва да се постави над много събития".

На въпрос върнаха ли се „Наглите" на терен с страната, Лулчева отговори: „А защо смятате, че са си отивали. В момента не е безвластие. Ние имаме правителство, което е на власт, то е в оставка, но то е на власт и то ни дължи тази власт, и има отговорност към нас, защото това, че са подали оставка, не означава, че могат обидено да погледнат и да кажат няма повече да ви обръщаме внимание, защото не ни харесвате достатъчно".