Абитуриенти от социални заведения гостуваха на президента
Абитуриенти от социални заведения гостуваха на президента / netinfo
Над 200 работни места за деца, лишени от родителски грижи предлагат фирми и работодателски организации на трудовата и образователната борса в рамките на традиционния абитуриентски бал, организиран от президентската институция. Предложенията тази година са за работа в строителството, металургията, машиностроенето, шивашката, сладкарската и ресторантьорската сфера.

Тази вечер резиденция „Бояна” се готви за празник. 364 абитуриенти от 62 общински социални заведения за отглеждане на деца в неравностойно положение са гости на президента Георги Първанов и на съпругата му Зорка Първанова, които за поредна година организират абитуриентски бал.

„Може да разчитате не само днес, но и за в бъдеще на нашата мощна подкрепа за реализацията на вашите планове и мечти”, каза президентът на абитуриентите и им пожела на добър час.

Сред присъстващите на откриването на борсата за деца, лишени от родителски грижи бяха министрите на образованието и на труда и социалната политика Даниел Вълчев и Емилия Масларова. Празничната част от програмата на абитуриентите включва посещение на Националния исторически музей и на концерта на Music Idol в НДК.