А. Кутев: Министерски оставки не решават проблема със спрените евросредства
А. Кутев: Министерски оставки не решават проблема със спрените евросредства / Снимка: Sofia Photo Agency

Министерски оставки няма да решат проблема със спиране на средства от еврофондовете, каза секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев след заседание на соцръководството, на което е бил обсъден и този въпрос.

Не мисля, че има основание да се търси конкретна личностна вина на министри по повод спирането на финансите по еврофондовете, коментира Антон Кутев. Според него няма лошо да има външен одит по разходването на средствата. По думите му, по-важното сега е било да се отстранят недостатъците в процеса на усвояване на парите.

По-голяма яснота за конкретните мерки за подобряване на работата с еврофнодовете ще има след утрешното заседание на Министерски съвет, на което ще бъде представен доклада на финансовия министър Пламен Орешарски. Проблемът със спирането на европарите е комуникационен, допълни секретарят на соцбюрото Кирил Добрев.

България е жертва на боричкания в Евросъюза, където ние сме лошия пример. Определено срещу страната ни има целенасочено движение. Тази кампания вреди на българския имидж, каза Антон Кутев, съгласявайки се с президента Георги Първанов, че филмът на Би Би Си за дома в Могилино е плод на антибългарска кампания.