9-годишно момче е убиецът на Мурад
9-годишно момче е убиецът на Мурад / netinfo

С една година по-голям от жертвата си е убиецът на 8-годишния Мурад от Хасково. Асен Андреев няма да бъда задържан, ще му бъде назначена полицейска закрила и ще бъде настанен в социален дом.

Срещу Асен Андреев няма да бъде повдигнато обвинение, защото той е малолетен и според българското законодателство не може да носи отговорност. На този етап няма мотив за убийството на 8-годишния Мурад, въпреки че детето-убиец си е признало и много подробно е обяснило как е извършило убийството.

Агресията му е била провокирана от факта, че жертвата го е напсувала. Според първоначалните изследвания Асен е със силно изразена агресивност и немотивирана жестокост по отношение на убийството.

Асен няма да бъде задържан, ще бъде настанен в социален дом извън хасковски регион. На него ще му бъде наложена полицейска закрила заради опасността от отмъщение от страна на близките на убития Мурад.

Той е бил убит на самото сметище, където вчера беше намерен трупът му. Открит е остър камък, с който са били нанесени удари по главата на 8-годишното дете, намерена е и пръчка, с която жертвата е удряна.

9-годишният Асен е познат на педагогическа стая предимно с извършени от него кражби.