арест
арест / iStock/Getty Images
На останалите 7 участници са наложени парични гаранции с мотива, че са младежи
Специализираният наказателен съд отредели остави в ареста осем от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, задържани на 18 ноември в София. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратурата.

На останалите седем от групата съдът наложи парични гаранции от по 5000 лева с мотива, че не са осъждани, а и защото са на младежка възраст (родени между
1991 г. и 1999 г.).
Освен това степента на участието им в престъпната група е по-малка, уточняват от държавното обвинение.

17 станаха задържаните при наркоацията в София (ВИДЕО)

Съдът прие, че за всичките 15 обвинени по досъдебното производство е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени.
 
При неутрализирането на групата у всеки от тях бяха намерени наркотици, подготвени за продажба на черния пазар – общо 10,5 килограма, 240 000 лева, електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Мащабна акция срещу наркодилъри в няколко квартала в София (ВИДЕО)

Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено.

Специализираната прокуратура ще протестира определението на съда в частта му за определените мерки за неотклонение „Парична гаранция“ на седемте участници в групата.
 
пресцентър, Прокуратура