600 патици изгоряха при пожар в Димитровградско
600 патици изгоряха при пожар в Димитровградско / netinfo

При пожар в птицеферма в димитровградското село Крепост изгоряха 600 патици. От огъня са унищожени три хиляди тона фураж, покривна конструкция, врати, прозорци и инвентар. Това съобщиха от областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

От там допълниха, че в района на жп гарата в Свиленград вчера са изгорели стрелкови траверси и дървена барака. Огънят пламнал в сухи треви.

Oбластната противопожарна дирекция излeзe с обръщение към жителите на региона да не допускат възникването на пожари от "немарливост, непредпазливост или твърдоглавие, при които изгарят жилищата и продукцията на невинни хора".

Служителите на дирекцията предупреждават хората да бъдат внимателни при паленето на огън, изхвърлянето на незагасени цигари и безконтролното палене на стърнищата, което е забранено със закон. Това може да предизвика огромни пожари и невъзможност на службата ни да се отзове на всяко произшествие, пише в обръщението. В него се отправя призив за създаване на нетърпимост към нарушителите на реда и закона.

Само за месец - от 18 юни до 18 юли тази година, в Хасковска област са възникнали 432 пожара. Многобройни са случаите, когато те преминават през полето и горите и навлизат в селата, припомнят от областната дирекция. Обръщението завършва с молба към жителите на региона да се обадят в полицията или в противопожарната служба, ако забележат недобросъвестни хора, чиито действия биха могли да предизвикат пожар.