59 млн. лв. начална цена за „Нова Плама”
59 млн. лв. начална цена за „Нова Плама” / netinfo

59 млн. лв. е началната цена, на която ще се продава производствената част на плевенската рафинерия “Нова Плама”. Оценката е изготвена от “Амрита” ООД София.

Около 400 страници е оценката на “Амрита”, уточни съдия Силвия Кръстева, пресаташе на Плевенски окръжен съд. В нея са включени земя, сгради, компютърна техника, съоръжения, машини, транспортни средства, стопански инвентар и материали, ремонтен парк и разходи за придобиване на дълготрайни материални активи.

С определение от днес по искане на синдиците на рафинерията, съдът по несъстоятелността е разрешил на основание чл. 717, ал. 2 от Търговския закон да извършат продажба на обособена част от имуществото на “Нова Плама” АД, представляваща производствена площадка ведно с всички активи, свързани с производствената дейност на рафинерията „Плама” - Плевен.

Днес в деловодството на Плевенски окръжен съд е представено и обявлението за продажба на рафинерията, допълни съдия Кръстева. Търгът е обявен за 18 април от 14.00 часа. Огледи могат да се извършват всеки работен ден до 17 април от 11.00 до 15.00 часа след предварителна заявка в канцеларията на синдиците. За участие в наддаването се внася задатък от 5.9 млн. лв. Ако не се яви купувач, ще се насрочи нова дата на търг, на който първоначалната цена ще бъде 80% от сега исканата минимална.

Други новини от Плевен