500 евро на ден печелят българските проститутки зад граница
500 евро на ден печелят българските проститутки зад граница / netinfo
Между 1000 и 3000 българки годишно са извеждани в чужбина с цел проституция, съобщи пред Дарик радио Добромир Дочев, началник на сектор „Борба с трафика на хора” към Дирекцията за борба с организираната и тежка престъпност в Криминална полиция. Той допълни, че според данни на полицията, минимума пари, който сводниците искат от една проститутка в чужбина, е 500 евро на ден.

„Районите на Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Благоевград са с преобладаващи случаи на трафик на момичета в чужбина”, заяви Дочев.

Според полицията няма данни за съществуването на една мощна организация, която да контролира проституцията в България и трафика на момичета зад граница. „Повечето от бандите, които се занимават с този вид престъпления са много различни сдружения, престъпни групи, повечето от които се сформират на етническа, роднинска, земляческа основа”, обясни Добромир Дочев.

Между 15 000 и 30 000 евро е печалбата от една българска проститутка, която работи зад граница, съобщават още от полицията. Според антимафиотите повечето българки знаят целта, с която отиват зад граница. Често обаче сутеньорите не спазвали предварителните уговорки за заплащането и затова настъпват конфликти между тях и момичетата.