43% от средствата за спортни съоръжения са за общини на ГЕРБ, каза министър Георгиева
43% от средствата за спортни съоръжения са за общини на ГЕРБ, каза министър Георгиева / снимка: БГНЕС, архив
43% от средствата за спортни съоръжения са за общини на ГЕРБ, каза министър Георгиева
71557
43% от средствата за спортни съоръжения са за общини на ГЕРБ, каза министър Георгиева
  • 43% от средствата за спортни съоръжения са за общини на ГЕРБ, каза министър Георгиева

Спортният министър Мариана Георгиева нарече "безсрамен политически цинизъм" обвиненията на ГЕРБ, че пари за спортни съоръжения отиват само за общини на ДПС. По думите й програмата се ръководи от два принципа - единият е европейската политика за заличаване на различията между регионите, а вторият е анализ на инвестиционната програма по време на управлението на ГЕРБ. Министърът обясни, че при предишното управление е имало нулеви инвестиции в общини с кметове на ДПС и това е причината те да бъдат включени в програмата сега.

В кулоарите на парламента Мариана Георгиева обясни, че близо половината от средствата за спортни съоръжения отиват за общини на ГЕРБ, а едва 21% - за общини на ДПС. И на тази основа заключи:

"43% от средствата за спортни съоръжения за масов спорт са за общини на ГЕРБ, а 21% - за общини на ДПС. Вие на това какво му казвате? Е, какво е това? Безсрамен политически цинизъм в режим на опозиционност. Безсрамен гербаджийски тоталитаризъм по отношение на визията за инвестиция на държавния лев. Това даже не е популизъм. Това е авторитаризъм. Това е сегрегация на българските граждани по териториален признак", заяви спортният министър.

Малко преди разясненията на спортния министър, от ГЕРБ отново повдигнаха темата като обясниха, че при предишното управление идеята е била да се работи с федерациите и въз основа на заявени от тях нужди спортното министерство е отпускало съответните суми по приоритети.