4-ма от бригадата на Таки стават защитени свидетели
4-ма от бригадата на Таки стават защитени свидетели / снимка: DarikNews, Надя Коцева
4-ма от бригадата на Таки стават защитени свидетели
20023
4-ма от бригадата на Таки стават защитени свидетели
  • 4-ма от бригадата на Таки стават защитени свидетели

4-ма от наказателната бригада на Таки са проговорили и са станали защитени свидетели, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. В момента Таки се намира в ЮАР, съобщиха от прокуратурата.

Шестима са привлечени като обвиняеми от групата на Таки. Това са: Свилен Николов, Цветан Миленов, Владимир Иванов, Васил Христов, Асен Китанов и Васил Бекиров. Издирват се ръководителите на групата - самият Таки, Христо Вартерян - Ицо Исуса, Любомир Костадинов и Александър Пацов. Това е наказателната бригада на Таки. Те не са улични дилъри, а активни организатори и са се занимавали с рязане на уши, чупене на ръце и крака.

Обвинението им е за организирана престъпна група, която се е занимавала с разпространение на дрога на територията на цялата страна както и за причиняване на дребни и тежки телесни повреди.

Магдален Маринов от Върховната касационна прокуратура обясни, че делото е започнало като разработка на дирекцията на полицията през февруари. Сигурен съм, че рано или късно Ицо Исуса също ще бъде задържан, обяви Маринов. Този път, според него, обвиненията не са балон. Има анонимни свидетели, а четирима от задържаните вчера 11 души от групата са проговорили и са станали защитени свидетели на прокуратурата по това дело.

Таки не е в България, не е и в Европейския съюз, тъй като там има две европейски заповеди за арест, обясни Маринов. Таки напусна България през септември миналата година и по данни на прокуратурата най-вероятно е в ЮАР.