35 лица са предупредени от МВР след инцидентите в „Красна поляна”
35 лица са предупредени от МВР след инцидентите в „Красна поляна” / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
35 лица са предупредени от МВР след инцидентите в столичния квартал „Красна поляна”, съобщи министърът на вътрешните работи Румен Петков след среща с президента Георги Първанов. На 16 от извикваните в полицията са съставени предупредителни протоколи.

Министър Румен Петков каза още, че вътрешното министерство ще бъде безкомпромисно към тези, които подбуждат подобни конфликти. Министърът обясни, че е дал цялата необходима информация за извършените следствени действия пред президента. Той припомни, че са задържани четири лица от ромски произход, на които им е повдигнато обвинение.

Задържани са и 14 младежи на НДК, готвещи се да отидат към "Красна поляна". Петков обясни, че в тях са намерени боксове, сгъваем нож и друго оръжие. 14-те души са задържани за 24 часа и след това – освободени. Петков допълни, че е против идеята на Боян Расате за създаването на национална гвардия.

Освен вътрешният министър при президента днес бяха и заместник-министър Камен Пенков главният секретар на МВР гл. ком. Илия Илиев, както и ръководството на Столичната дирекция на полицията.