35 559 лева откраднаха от банка в Бургас
35 559 лева откраднаха от банка в Бургас / снимки: DarikNews.bg, Бургас
33 500 лева откраднаха от банка в Бургас
60711
33 500 лева откраднаха от банка в Бургас
  • 33 500 лева откраднаха от банка в Бургас

35 559 лева бяха откраднати от клон на Общинска банка в центъра на Бургас. Грабителите не са пипнали торби с монети, но са отмъкнали всичките банкноти от инсакото от общинския превозвач "Бургасбус".

Трима маскирани са проникнали в бургаския клон на Общинска банка чрез отключване на вратата на сервизно помещение и са откраднали 33 559 лева, установиха разследващите полицейски служители. Нападателите оставили непокътнати три торби с монети, но отнели частта от дневния оборот на общинската фирма-превозвач, която била в банкноти, обобщи говорителят на Областна дирекция на МВР в морския град Цветелина Рандева.

"Ограбените пари по никакъв начин не притесняват "Бургасбус", коментира за Дарик управителят на фирмата инженер Петко Драгнев: "Банката има грижа за тези средства. С нея работим от 2001 г. Не сме имали никакви проблеми до този момент. Парите се внасят чрез инкасо в лицензирана фирма, с която пък работим от 1998 г. Общо взето, случката ме изненадва. По счетоводни документи ние сме внесли 38 000 лева, а пък колко са откраднати специализираните органи могат да кажат. След като излязат резултатите от проверката на МВР, ще взема решение дали ще продължим да работим с Общинска банка и с лицензираната инкасова фирма".

Сигналът за проникването в банковия клон на Общинска банка на улица "Славянска" 47 е получен около 19.30 часа в сряда. На място са се отзовали служители от частна охранителна фирма, които открили в банковото помещение своя 55-годишен колега, завързан за стол.

Мъжът заел поста жива охрана след приключване на работния ден, като е изненадан от нападателите и неутрализиран без използването на сила. Същият не е получил сериозни наранявания от инцидента.

35 559 лева откраднаха от банка в Бургас
netinfo