339 дела са разгледани от Военния съд за 2006 г.
339 дела са разгледани от Военния съд за 2006 г. / netinfo
95,6 на сто от делата, разгледани през миналата година в Сливенския военен съд са били насрочвани и решени до изискуемия тримесечен срок. Това съобщи пред Дарик председателят на Военно-окръжния съд полк. Воля Кънев.

339 дела са разгледани от сливенските военни магистрати през 2006 година. Според полк. Кънев работата на местните военни съдии се характеризира с експедитивност при насрочването и разглеждането на делата и с качество при тяхното решаване. За миналата година не е постъпила нито една жалба за забавяне на делата.

По данни на Висшия съдебен съвет по срочност на разглеждане и брой на върнатите дела Военен съд–Сливен е над средните показатели за петте военни съдилища в страната. През изминалата година са решени 317 дела, от тях 106 са наказателни от общ характер.

Само 3,1 на сто от всички постановени актове на Военния съд са коригирани от Военния апелативен съд, 47,4% от атакуваните актове са потвърдени от апелативните съдии и Върховния касационен съд. Средната натовареност на сливенските военни съдии е била шест дела месечно.

Други новини от Сливен