32 дка плажна ивица са под вода
32 дка плажна ивица са под вода / netinfo

32 декара от Северния плаж на Бургас са под водата, съобщиха от фирмата концесионер “Онтайм”. Почти половината от плажната ивица е отмита от вълните и придошлото море. Стихията от 2 юли нанесе поражения за около 30 000 лв.

Разрушени са покривите на високите спасителни вишки. Някои от съоръженията на спасителните постове, които бяха отнесени в морето вече са извадени на сушата. Вследствие на бурята, всички шамандури са изхвърлени на брега. Около 50 от плажните чадъри са във водата, а други 30 са изпочупени. Отнесени от вълните и вятъра са и десетки от ново поставените кошчета на плажа.

Стихията е запушила напълно „мръсния” канал. Предстоят отводнителни действия в тази зона.

Въпреки пораженията, от фирмата концесионер имат готовност за възстановяване на нормалната работа на Северния бургаски плаж. Няма да има забавяне при монтирането на обещаните 600 безплатни чадъра.

От спасителната служба препоръчват на летовниците да не предприемат излишни рискове по време на къпане в морето през следващите дни докато се нормализират метеорологичните условия. Силните вълни са изровили на дъното огромни водни ями и дупки, които са потенциална опасност за плувците.