300% по-висока слушаемост на радиото в София
300% по-висока слушаемост на радиото в София / netinfo

В курортния комплекс „Албена” продължава медийният фестивал MEDIAMIXX. В конгресната част днес се дискутира ръстът и влиянието на медийния пазар. В дискусията участваха Милен Велчев, заместник-председател на бюджетната комисия в парламента, Вики Политова, генерален директор на bTV, както и собственикът на Дарик радио Радосвет Радев.

300 процента се е увеличила слушаемостта на радиото в София заради тежките задръствания. Това предстои да се случи и в другите големи градове в България като Варна и Плoвдив. Така Радосвет Радев контрира анализа на генералния директор на bTV Вики Политова, според който пазарният ръст на медиата радио е само 4 процента.

Като единствен собственик на медиа с изцяло български капитал Радосвет Радев отговори положително на въпроса „Състоял ли се е медийният капитализъм в България?”. Той уточни, че за 15 години Дарик радио е увеличило активите си с 10 000 процента.

Три от сайтовете на „Дарик Уеб” вчера спечелиха първи награди от уеб фестивала – DarikNews.bg, DarikFinance.bg и Log.bg.

Тази вечер ще бъдат обявени наградите от радиофестивала, в който Дарик се представя с 12 програми. Утре пък ще бъдат раздадени големите награди от MEDIAMIXX 2008.