27 сънародници от Ливан се намират в Кипър
27 сънародници от Ливан се намират в Кипър / netinfo

27 наши сънародници, евакуирани от Ливан са пристигнали рано тази сутрин в Кипър, съобщи посланикът ни там Петър Воденски, който информирал за това Петко Дойков, директор на дирекция "Близък изток и Африка". Българите са пристигнали с ферибот.

Част от тях са казали, че ще се приберат със самолет до България, а други са заявили, че няма да си идват в България и ще останат в Кипър. Кога ще пътуват и с какъв самолет тази част от сънародниците ни, които ще се завръщат все още не е известно.

До този момент няма информация дали има други българи в Ливан, които са изявили желание да се приберат в родината по суша с транспорта, който организира министерството.

В 9,00 часа тази сутрин пък е излетял самолетът от сирийския град Алепо, с който пътува евакуираната група от Ливан от 105 души. Самолетът ще кацне във Варна. Втората група от 107 българи ще напусне Ливан с фирма “Надя Травъл”, собственост на българка, омъжена в Ливан. Тези хора ще пътуват утре от Бейрут за Алепо, Сирия. Оттам ще бъдат транспортирани до България със самолет, който ще кацне също във Варна.