„24 часа” и „Труд” вече с нови собственици
„24 часа” и „Труд” вече с нови собственици / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Вестниците „Труд” и „24 часа” вече имат нов собственик. Фирмата „Про нюз България” АД е новият купувач на издателя на двата всекидневника - „Медийна група България - Холдинг”.

В ръководството на новия собственик на двата вестника е Венелина Гочева и представители на две адвокатски кантори - Ангел Ризов (от „Камбуров и партньори”) и Мариус Величков (от „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”).

Към момента се очаква решение на комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе по сделката.

Гочева учреди собствено дружество през втората половина на миналата година. Тя е основен акционер в дружеството "Про нюз".

Неин съдружник е адвокат Димитър Димитров, който е бил в надзорния съвет на ТБ "Инвестбанк" като представител на холдинга на Петя Славова.

Дружеството "Нюз Про" ООД е регистрирано на същия адрес, на който се намира кантората на Димитров.

В края на миналата година фирмата на Венелина Гочева „Про нюз България” АД даде заем от 11,7 млн. лева на Огнян Донев и Любомир Павлов, мажоритарни собственици на „Медийна група България - Холдинг”.

В замяна те ипотекират сградата на полиграфическия комбинат и земята под него. Прехвърлянето на собствеността на „Медийна група България - Холдинг” беше забавено заради прокурорски запор на дяловете на Огнян Донев и Любомир Павлов.