22 очевидци дават показания за катастрофата с блъсната Катя
22 очевидци дават показания за катастрофата с блъсната Катя / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

22 сигнала от очевидци на катастрофата, станала на пловдивската автобусна спирка на ул. „Победа” на 19 май, са получени на спешния телефон 112. Всички те предстои да дадат показания в хода на разследването, съобщават от Прокуратурата.

До момента по делото са разпитани 7 свидетели, сред които и водачът на лекия автомобил „Мерцедес”, който също стана участник в катастрофата и съпругата му.

Експертното заключение по назначената съдебна медицинска експертиза на пострадалото момиче е за причинени няколко средни телесни повреди.

По делото е назначена съдебна авто-техническа експертиза, чието заключение не е готово към настоящия момент.

По отношение на водача на спортния автомобил „Нисан” са събрани данни за извършени от него множество нарушения на Закона за движение по пътищата за шофиране с превишена скорост, за което е бил санкциониран по административен ред, съобщават от Прокуратурата. Към момента по делото му е повдигнато обвинение и по отношение на него е взета мярка за неотклонение „парична гаранция в размер 3000 лева”.

Към момента продължават да се извършват активни следствени действия по образуваното досъдебно производство за установяване на фактическата обстановка по случая.

Още новини от Пловдив