2000 членове на СДС изключени против устава
2000 членове на СДС изключени против устава / netinfo

Около 2000 членове на СДС са били изключени от партията противоуставно, заяви лидерът на сините Пламен Юруков при посещението си във Варна.

Чистката е станала в периода 2000 - 2004 година - “сините” членове са били изхвърлени от СДС с решения на Контролния съвет, които противоречат на устава на партията. Най-често седесарите са били изключвани за уронване на престижа на партията, като решенията за това са били вземани в тяхно отсъствие, уточни Юруков.

Много повече са напусналите СДС доброволно, призна синият лидер.

Новият устав на СДС се очаква да бъде приет на предвидената през май Национална конференция. Тогава в съюза ще се включат четири-пет нови формации, някои от които не са били членове на СДС - двете Радикал-демократически партии, Съюзът на репресираните, Български демократичен форум, БДС Радикали и други. До шест-седем месеца трябва да придобием облика на модерна европейска партия, обяви Пламен Юруков.

Ако в момента има избори, СДС ще има 20 депутати, заяви Юруков, позовавайки се на социологическо проучване от декември, според което партията получава одобрение от около 4 на сто от българите. Целта ни е обаче на изборите догодина да спечелим 40-50 места в парламента, което ще ни осигури равнопоставено участие в управлението, посочи синият лидер.

Други новини от Варна