19,46% избирателна активност в Столичната община към 14 часа
19,46% избирателна активност в Столичната община към 14 часа / netinfo
19.46 на сто е избирателната активност в Столичната община към 14 часа, съобщи председателят на ОИК Диана Зулчева. Комисията ще сезира Софийската районна прокуратура за 2 нарушения свързани с купуване на гласове.

В Столичната община най-висока е избирателната активност в Банкя -28,2 %. Най-малко избиратели са дали своя глас в район Сердика- 13.64%. Висока избирателна активност е регистрирана и в квартал Красна поляна – 22.5%, както и в Илинден – 20.4%. по думите на Дияна Зулчева обаче активността в Илинден е толерирана. Става въпрос за получено в комисията съобщение, според което в Илинден се купуват гласове. лице, поддръжник на един от кандидат- кметовете за региона, съпровожда гражданите до секциите и ги изчаква да гласуват.

Зулчева съобщи, че от Общинската избирателна комисия са проверили сигнала във Владая, за който беше съобщено по-рано. Там един от кандидатите за кметове също водил избирателите до местата за упражняване на вот , след което отивал с тях в квартално кафене. Общинската избирателна комисия ще сезира районната прокуратура по двата случая, това ще стане в понеделник, като в жалбата ще се запише името на кандидат-кмета от Владая, агитирал гражданите.