18 години затвор за британеца, удушил 11-годишния Станислав

/ Sofia Photo Agency, архив
Върховният касационен съд потвърди присъдата на Окръжен съд-Видин и решението на Софийски апелативен съд, с които на подсъдимия британски гражданин Дейвид Брайсън Бел бе наложено наказание 18 години "лишаване от свобода". Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.
 
Дейвид Брайсън Бел, британски гражданин, на 77 години, е обвинен за умишлено убийство на 11-годишния Станислав Милчов от село Лагошевци, община Димово по особено мъчителен за жертвата начин, чрез удушване.
 
18 години затвор за шотландеца, убил 11-годишния Станислав

Трупът на Станислав бе открит на 21 януари 2012 г. в дол на местността "Диловец" в землището на село Лагошевци, след като бе в неизвестност 17 дни. Тялото бе намерено след претърсване на района от около 100 полицаи, граничари и местни хора с включени следови кучета.
 
Станислав има още трима братя и сестра, а родителите му са социално слаби и живеят от помощи.
 
Осъдиха на 18 години затвор шотландец, убил 12-годишния Станислав

Дейвид Брайсън Бел е закупил къща в селото, където живеел повече от шест години. През януари 2013 г. Окръжният съд във Видин осъди Брайсън на 18 години затвор. Решението бе потвърдено от Софийски апелативен съд, но през януари 2015 г. Върховният касационен съд отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане.
 
БТА