16-годишният Емил Николов е убитият при стрелбата в „Бояна”
16-годишният Емил Николов е убитият при стрелбата в „Бояна” / снимка: БГНЕС
16-годишният Емил Николов е убитият при стрелбата в „Бояна”
19419
16-годишният Емил Николов е убитият при стрелбата в „Бояна”
  • 16-годишният Емил Николов е убитият при стрелбата в „Бояна”

Момче на 16 години беше застреляно, а мъж на 29 години - ранен в рамото при тежък инцидент през изминалата нощ в столичния квартал „Бояна". Убитият Емил Николов и спътникът му Александър Христов са седели  в лек автомобил „БМВ" пред Боянското ханче, когато неизвестен мъж е открил огън по колата с автоматично оръжие. И двете жертви на нападението са криминално проявени.
 
Малко преди полунощ Емил и Александър излизат от близкия ресторант и сядат в лекия автомобил. Минути по-късно се чуват изстрели от автоматично оръжие. 16-годишния Емил Николов е прострелян на няколко места в тялото и умира на място. 29-годишният Александър Христов успява да излезе от автомобила и да поиска помощ от близка къща. Откаран е във ВМА с джип, собственост на негов познат. От Националния медицински координационен център съобщиха за Дарик, че няма опасност за живота на ранения Александър Христов. Мъжът е настанен в реанимацията на Военномедицинска академия. Той е ранен в лявото рамо, но състоянието му не е тежко, обясниха още от Националния координационен център.

Сигналът в полицията за стрелбата е подаден малко след 23 .30 часа. Минути по-късно районът е отцепен от екипи на Шесто РПУ в столицата. Почти през цялата нощ полицаи се опитваха да съберат следи от мястото на стрелбата. Част от гилзите обаче бяха открити едва днес сутринта при повторния оглед.

И убитият Емил, и раненият Александър са криминално проявени.16-годишното момче е регистрирано в полицията за кражби. Преди година заедно със свои познати той пребива жестоко друго момче от квартала като в резултат на побоя и двата крака на пострадалия са счупени. 29-годишния Александър е известен в полицията като автокрадец и наркодилър.

Две са версиите, по които криминалистите работят по случая. Според едната по двамата мъже в колата е стрелял човек с автоматично оръжие, който е избягал след това към близките храсти. Втората версия на разследващите сочи, че жертвите са се простреляли взаимно след спор за пари.