150 кг тежали откраднатите 1,5 млн. лева, продължава издирването на охранителя
150 кг тежали откраднатите 1,5 млн. лева, продължава издирването на охранителя / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Галин Гавраилов
54693
Галин Гавраилов
  • Галин Гавраилов

150 кг са тежали откраднатите от служителя на частната охранителна фирма "G4S" Георги Енев 1,5 млн. лева, научи Дарик. Това потвърдиха и от Окръжна прокуратура-Пловдив. Все още не е открит 33-годишният охранител, който в петък задигна парите в различна валута от инкасо автомобил. Открит е личният му автомобил „Опел Кадет" в района на Храбрино. По думите на зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов към момента няма данни Георги Енев да е напуснал страната.

Основната версия, по която работят разследващите, е, че Енев е имал много задължения. Той е дължал кредити в размер на 40 000 лева. Към момента няма данни Енев да е имал съучастник.

„Ударът е бил внимателно подготвян и изключително добре планиран", потвърди прокурор Гавраилов. Според зам. окръжният прокурор на Пловдив 150 кг банкноти могат да се изнесат на няколко пъти.

С част от открадната сума Енев и колегата му е трябвало да заредят банкомати.

В района на село Храбрино е открит личният автомобил на Енев "Опел Кадет", който при прехвърлянето на парите той бе паркирал предварително на ул. "Петрова нива" в кв."Кючук Париж" в Пловдив.

Според някои разследващи не трябва категорично да се изключва възможността Енев да е напуснал страната, тъй като има начини това да стане през горски местности.  В момента се подготвя процедура и вероятно във вторник Георги Енев ще бъде обявен за международно изидрване, съобщиха за Дарик от полицията.