15 са играчите в контрабандата у нас
15 са играчите в контрабандата у нас / снимкa: Sofia Photo Agency
15 са играчите в контрабандата у нас
22319
15 са играчите в контрабандата у нас
  • 15 са играчите в контрабандата у нас

15 са основните играчи в контрабандата у нас, съобщи пред Дарик началникът на Агенция „Митници" Ваньо Танов. Той допълни, че митничари ще бъдат освобождавани от работа, ако  се докаже връзката им със сивата икономика. Генерал Танов отказа да назове с имена босовете на контрабандата у нас. Ето какво още каза той: "Босовете за алкохол са пет-шест, ако говорим за горива са също толкова, ако говорим за цигари цифрата горе-долу пак е такава, така че не е един човек".

За корупцията в митниците Танов заяви: "В Агенция "Митници" на определено ниво има консултанти, хора, които са много добре подготвени по отношение на законодателството - митническото, акцизното, които консултанти са инициирали промените в закона. За да не може да бъде противодействано ефективно. Що се отнася до по-ниските нива, това са митнически служители, които не са си извършвали добросъвестно задачите, които са имали по контрола", смята още Ваньо Танов.

Относно скандалът около делото "Куйович" Танов заяви,че за него случая е приключил още през 2008 г. Причина темата отново да е актуална той обобщи с "политическите боричкания в една партия, която се раздира от противоборство". "Или другото е да бъда вкаран в някаква игра и цялата енергия да бъде изразходвана аз всеки ден да отговарям на някакви нелепи обвинения. Има заинтересовани хора аз да не си върша работа", каза още той.