15 години дипломатически отношения между България и Молдова
15 години дипломатически отношения между България и Молдова / netinfo
От 10 часа вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща със заместник министър председателя и министър на външните работи и европейската интеграция на Република Молдова Андрей Стратан, който е на официално посещение у нас.

Визитата е в отговор на официалното посещение на министър Ивайло Калфин в Кишинев на 29-30 май 2006 г. и съвпада с 15-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Молдова – 5 февруари 1992 г.

Предвижда се двамата министри да обсъдят състоянието и перспективите на двустранните отношения, въпроси на сътрудничеството в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, взаимодействието между двете държави в рамките на международни организации и регионални инициативи. Ще бъдат обменени и мнения по актуални международни теми от взаимен интерес.

Между 10.30 и 11.30 часа ще се състоят пленарни разговори между двете делегации. Вицепремиерите Калфин и Стратан ще дадат съвместна пресконференция за медиите в МВнР от 11.35 ч.