/ БГНЕС
Дванадесети ден на протести срещу правителството. Недоволните се събраха пред парламента още рано сутринта, когато депутатите пристигаха в сградата, за да дебатират мотивите по вота на недоверие. 

протест
БГНЕС

протест
БГНЕС

Заради гражданското недоволство движението по бул. „Цар Освободител“ беше спряно още сутринта.

Полицейското присъствие в района беше засилено. На място имаше полицейски служители, екипи на Жандармерията и служители на реда с антиконфликт жилетки. Протестът премина мирно без напрежение между полицията и събралите се хора.

протест
БГНЕС

Към протеста на площада тази вечер се присъединиха и представителите на малкия хазартен бизнес, които се обявиха срещу промените в Закона за хазарта. Те издигнаха лозунги "Хазартът не е Божков". 

протест
БГНЕС


Вечерта след 20 часа малка група протестиращи блокираха кръстовището при Софийския университет "Св. Климент Охридски" и "Орлов мост".

протест
БГНЕС

протест
БГНЕС

протест
БГНЕС

Протестът приключи мирно с шествие до Министерския съвет и химна на България. От МВР съобщиха, че няма допуснати сериозни нарушения на реда. Четирима души са отведени в  столични районни управления. Двама 16 – годишни младежи,  единият от които без документ за самоличност, са палили факли по време на шествието, и по-късно са предадени на родителите им. За другите двама се установява съпричастността им към инцидент в метростанция „Климент Охридски“. Единият от тя е бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. 

Късно вечерта група протестиращи отиде пред 1-во РПУ, където бе задържан Минчо Спасов за съпричастност към спирането на столичното метро.

Днес по обед трима мъже натиснаха бутона за безопасност и спряха за кратко мотрисите по две от линиите на метрополитена като поставиха в риск стотици пътници.