12 150 лв. са раздали като награди за сигнали за купуване на гласове
12 150 лв. са раздали като награди за сигнали за купуване на гласове / снимка: Sofia Photo Agency
12 150 лв. са раздали като награди за сигнали за купуване на гласове
21219
12 150 лв. са раздали като награди за сигнали за купуване на гласове
  • 12 150 лв. са раздали като награди за сигнали за купуване на гласове

Общо 12 150 лева са били раздадени от Съюза за стопанска инициатива като награди за подаването на сигнали срещу купуване на гласове по време на изборите. Това съобщи заместник-председателят на съюза Теодор Дечев. Той допълни, че са били обработени около 50 сигнала за купуване на гласове. По думите на Дечев единствената партия, срещу която не е бил подаден нито един сигнал, е „Зелените".

Съюзът за стопанска инициатива започна кампанията си преди изборите с обещания за награди до 10 хиляди лева за тези, които подадат реални сигнали за купуване на гласове. До този момент са раздадени 1 награда от 4 хиляди лева, 2 по 2 хиляди лева, една от 1150 лева и 5 по хиляда лева. Според Дечев технологията за купуване на гласове все повече започва да се развива:

Теодор Дечев: "Близо десетилетия наред студентите бяха дискриминирани и за да гласуват, трябваше да пропътуват половин България, за да се върнат по родните си места и там да гласуват. Всички партии, които имаха някакви влияние сред по-младите хора, се оплакваха, че по този начин са ощетени. На тези избори това беше уредено по нормативен ред и станахме свидетели на светкавичното създаване на летящи отряди от пишман студенти. Пътят към ада отново се оказа постлан с добри намерения".

Дечев беше категоричен, че кампанията ще продължи и при бъдещи избори.