11 куршума са изстреляни по убития Ивайло Иванов
11 куршума са изстреляни по убития Ивайло Иванов / снимка: БГНЕС
По застреляния в столичния квартал „Дружба” 36-годишен бивш митничар Ивайло Иванов са били изстреляни 11 куршума. Мъжът беше убит пред блока си, малко преди да се прибере у дома.

Сигналът за убийството е получен в полицията около 22,45 ч в четвъртък вечерта. Извършителят е изстрелял 11 куршума по бившия митничар, който е паркирал пред блок 181 в ж.к. „Дружба” и е тръгнал към входа. Десет минути след убийството граждани, живеещи в околните блокове, са съобщили в полицията, че през блока лежи мъж в безпомощно състояние.

Незабавно на мястото са изпратени патрули на Столичната дирекция на полицията и екипи на Бърза помощ, които констатирали смъртта на 36-годишния мъж.

Според информация на Дарик поне пет или шест от изстреляните куршуми са попаднали в тялото и главата. Минути по-късно районът на убийството е отцепен от полицията.

Според запознати до трупа на митничаря е намерено куфарче, в което е имало документи и около 20 хиляди лева. Убиецът се издирва, криминалисти са направили втори оглед на местопрестъплението.

Ивайло Иванов не е регистриран в полицията, уточниха за Дарик от МВР. Името му обаче попада в разработки на ГДБОП през 2004 година, когато антимафиоти се опитват да разбият престъпна група, занимаваща се с контрабанда на горива и стоки в Старозагорско.

Ивайло Иванов има няколко спедиторски фирми, едната от тях е с регистрация във Варна, има в Стара Загора и в София. Той е бил близък с разстреляния през месец юни 2004 година Петър Илиев, известен като Пешо Кучето, който гравитираше около бившата групировка СИК. Справка на Дарик показва, че 36-годишният Ивайло Иванов е едноличен собственик на фирма „Транслинг Шипинг” ЕООД, регистрирана във Варна. Като предмет на дейност е посочен превоз на товари по море и по суша.

***

Междувременно от Агенция "Митници" твърдят, че убитият Ивайло Иванов никога не е бил служител на митническата администрация.