11 десни партии мислят внимателно за коалиция
11 десни партии мислят внимателно за коалиция / netinfo

Подготовката на десницата за следващите парламентарни избори, обсъдиха на среща в централата на СДС представители на 11 десни и дясноцентристки партии. Сред тях – Демократическата партия, Новото време, ССД, Гергьовден, ЗНС, Целокупна България, Клуб „Сентатор”, Съюз „Радикали”.

След близо двучасови разговори лидерът на сините Пламен Юруков обяви, че е рано да се каже дали десните ще се явят на следващия парламентарен вот в коалиция. Решихме да подходим много внимателно по този въпрос, обясни той.

На срещата не бяха поканени представители на ДСБ. Пламен Юруков обясни, че се водят разговори за общи политики и действия и с тях, но засега двустранни.

На срещата тази вечер е сформирана работна група, която за две седмици да изготви правила за работа и програма за разговори в този формат. На 7 декември в Плевен ще има среща на десните общински съветници и кметове.

Градът не е случайно избран - там е сработила в най-пълната си форма коалицията от десните партии. Лидерите на единадесетте формации декларираха, че ще бъдат единни в действията си там, където искат касиране на местния вот.