11 600 лв. начална цена за часовника на дядо Николай
11 600 лв. начална цена за часовника на дядо Николай / снимка: Sofia Photo Agency,Юлиана Николова
11 600 лв. начална цена за часовника на дядо Николай
62332
11 600 лв. начална цена за часовника на дядо Николай
  • 11 600 лв. начална цена за часовника на дядо Николай

Църковното настоятелство при храм „Св. Марина” ще пусне на търг тази неделя часовника „Ролекс” на митрополит Николай. Наддаването ще бъде в зала „Съединение” от 12.00 ч., като началната цена е 11 600 лева, в стъпка от 500 лева. Огледите на часовника ще са в интервала 11.00-11.45 ч.

С парите от скъпата вещ църквата трябва да покрие непосилната си сметка за ток от близо 3000 лв. за януари, а останалите ще бъдат похарчени благотворително.

Решението на Църковното настоятелство на храма „Света Марина” е търгът да бъде публичен - при отворени врати, за всички, които се интересуват. „Църковното настоятелство ще информира обществеността за начина, по който ще се разпореди с получените средства, съобразно волята на дарителя”, пише в съобщението, подписано от Архимандрит Арсений - Председател на Църковното настоятелство и епархийски духовен надзорник.

Митрополит Николай предложи часовника си „Ролекс”, за да плати тока на храм „Света Марина” в Пловдив. В случай, че при продажбата се получи по-голяма сума, разликата да бъде използвана за благотворителност, пише в писмото на настоятелството.