10 души са ранени при катастрофа край Разлог
10 души са ранени при катастрофа край Разлог / снимка: Sofia Photo Agency

Десет души са пострадали при катастрофа между два леки автомобила край Разлог, съобщават от Националния медицински координационен център (НМКЦ). Инцидентът е станал около 5.30 часа. Двама от пострадалите са в тежко състояние и са настанени в местната болница. След като им е оказана медицинска помощ осем от ранените са освободени.

При инцидента по-тежко пострадали са двама младежи на 19 години - единият е с политравма, а другият с контузия на главата и разкъсване на горната устна; мъж на 24 години, който е с контузия на главата и комоцио и още един на 21 години с политравма.

Останалите шестима са с по-леки наранявания. Това са двама мъже на 24 години - единият с контузия на крака и гръдни кош, другият с контузия на ръката. Пострадали са и две 21-годишни момичета и две момчета на 21 и 16 години.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 7 катастрофи с трима загинали и 10 ранени, съобщи МВР. За един месец от началото на годината при катастрофи у нас са загинали 42-ма души и 477 са ранени.