Започва кампания за правата ни като граждани на ЕС
Започва кампания за правата ни като граждани на ЕС / netinfo

С национален семинар с представители на медиите на тема „Реформирането на договорната основа на Европейския съюз като изпитание за гражданите” днес стартира проект, подкрепен от Правителствената информационна служба във връзка с Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз.

Семинарът ще започне в 10.00 ч., в Голяма конферентна зала на УНСС. В продължение на една година в цялата страна ще бъдат организирани инициативи с участието на представители на централната и местната власт, академичната общност, неправителствени организации, бизнеса, културни институции, журналисти.

Основната цел е да стимулира активния диалог и съпричастността сред българските граждани към европейските интеграционни процеси при спазване на принципите на пълна прозрачност, свобода на изказваните мнения и позиции, популяризиране ролята на България в рамките на ЕС, в региона на Югоизточна Европа и в рамките на всички регионални и локални инициативи, в които участва.

Правителствената информационна служба обяви обществена поръчка с предмет: „Организиране и провеждане на дейности и инициативи, свързани с повишаване на информираността на българските граждани за правата и задълженията им като граждани на Европейския съюз”. Тя беше спечелена от Института за следдипломна квалификация при УНСС съвместно с „Булброкерс” ЕООД и сдружение „Национална школа по мениджмънт”.