Успешна европейска 2007г.  отчете президентът
Успешна европейска 2007г. отчете президентът / netinfo

2007 г. беше успешна европейска година за България, това каза президентът Георги Първанов на днешния традиционен прием за посланиците, акредитирани в България.

Според президента страната ни се е справила успешно с всички договорености с европейските ни партньори, включително и с допълнителните бележки, засягащи сферите, в които има изоставане.

В словото си Първанов посочи, че България ще продължи да води активна европейска политика в региона на Югоизточна Европа и да бъде активен фактор на сигурност и стабилност.

България е предсказуем последователен партньор, съюзник, на който може да се разчита независимо дали става дума аз региона на Балканите или за участие в по-отдалечени мисии, каквито са тези в Ирак и Афганистан. Нашата страна се връща към традициите от по-далечното минало, когато сме били много отворени към Черноморския регион – културно,, икономически, и това вероятно ще бъде една от целите на нашата външна политика в следващите години. Всички ние, всички институции – и правителството, и парламента, в частност и президентството, дадохме много знаци за отварянето ни към посока на много наши в миналото и в Азия, и в Америка, в Африка и в Близкия Изток, и това ще бъде линия, която ще развиваме и за в бъдеще”, каза още президентът Георги Първанов.