Кандидатите за евродепутати на ГЕРБ ще бъде представени в Брюксел
Кандидатите за евродепутати на ГЕРБ ще бъде представени в Брюксел / netinfo

Председателят на сдружение "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев и лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представят днес и утре в Европейския парламент в Брюксел листата с кандидатите за евродепутати на ГЕРБ. Това съобщиха от сдружение "Европейски демократичен път".

Българската делегация ще бъде приветствана от заместник-председателя на групата на "Европейска народна партия и Европейските демократи" /ЕНП-ЕД/ Отмар Карас, а

заместник-председателят на групата на ЕНП-ЕД Вито Бонсиньоре ще представи структурите и приоритетите в работата на групата. Началникът на кабинета на председателя на ЕП Клаус Веле ще представи законодателната дейност на парламента, а заместник-генералния секретар на ЕНП Кристиан Кремер ще запознае българската делегация с целите и задачите на ЕНП.

Стивън Уудард от секретариата на групата на ЕНП-ЕД ще представи на българските гости дневния ред на ЕС от гледна точка на ЕНП - ЕД.

"Кампанията за европейски избори през последната кампания през 2004 г. - предизвикателства и стратегии" е темата, по която ще говори Филип Шулмайстер от секретариата на групата ЕНП - ЕД, пише в съобщението. В него се посочва, че кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ са единствените, които са поканени от Европейската народна партия в Европейския парламент.