Италианско списание класира Кунева сред жените, белязали 2007 г.
Италианско списание класира Кунева сред жените, белязали 2007 г. / снимкa: Sofia Photo Agency

"Io donna", женското списание, излизащо с вестник „Кориере дела сера“, нареди Меглена Кунева сред стоте жени, белязали 2007 година.

Италианският седмичник, цитиран от prontosofia, класира сто жени, които „не си приличат, но имат нещо общо помежду си - това, че през изминалата година са оставили следа в положителен или отрицателен смисъл“.

Под снимката на Меглена Кунева "Io donna" пише, че това е българската комисарка в ЕС, отговаряща за защитата на потребителите, която само за една година е удвоила конфискуваните китайски стоки.

Има обаче и друга „българска следа“ в класацията на седмичника. Сред стоте жени е и световната шампионка по спортна гимнастика Ванеса Ферари, която е от български произход.

"Io donna" поставя в списъка от жени, белязали 2007 година, и кралица Елизабет, която характеризира като „професионална кралица, която успя да се поклони дори пред гроба на Даяна“. Тук е и Кондолиза Райс, която „е може би още по-мразена от Буш, защото е по-будна от него“, а така също и Ангела Меркел - „германската икономика дърпа напред, безработицата пада, а на нея не й пука от китайците и постели червен килим пред Далай Лама“. Сесилия Саркози също влиза в класацията, защото „тя дори не беше гласувала за настоящия президент, тъй като е ясно, че не й беше достатъчно да бъде само съпруга на Наполеон. Искаше повече“.

"Io donna" поставя в класацията си и Бритни Спиърс, Ева Лонгория, Анджелина Джоли, Мадона, Парис Хилтън.