„Европа на колела” ще обиколи 27 града у нас
„Европа на колела” ще обиколи 27 града у нас / netinfo
В навечерието на Деня на Европа – 9 май, пътуващата информационна „Европа на колела” потегли из България за четвърта поредна година. Символичен старт на добре познатия цветен камион, представящ материали за Европейския съюз, дадоха ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас г-н Майкъл Хъмфрис и министърът по европейските въпроси г-жа Гергана Грънчарова.

Гости на събитието бяха посланици от държавите членки на Европейския съюз, граждани, деца от столични училища и медии. На добър час на „Европа на колела” пожела и Валя Балканска със своята световноизвестно песен „Излел е Дельо Хайдутин”.

Пътуващата информационна изложба „Европа на колела” се организира за четвърта поредна година от председателството на Европейската комисия в България в партньорство с общините в съответните градове. В рамките на честванията на дните на Европа в страната „Европа на колела” ще посети 27 български града – колкото са страните на ЕС след присъединяването на България и Румъния.

През периода 14 май – 20 юни 2007 г. изложбата ще премине през Благоевград, Бяла, Смолян, Силистра, Търговище, Чипровци, Трявна, Ракитово, Нова Загора, Елхово, Исперих, Ботевград, Асеновград, Чирпан, Карнобат, Момчил град, Мездра, Левски, Угърчин, Лясковец, Димово, Шабла, Стамболово, Провадия, Нови пазар, Радомир, Кочериново. Така общата бройка на български градове, които е посетил цветният камион, ще достигне 99.