ЕК обяви конкурс за млади журналисти
ЕК обяви конкурс за млади журналисти / БГНЕС

Службата на комисаря по разширяването Оли Рен в Европейската комисия обяви конкурс за млади журналисти, пише БТА.

Конкурсът, който се организира със съдействието на Европейската асоциация на младите журналисти, е да подтикне младите журналисти в 27-те страни от Европейския съюз, както и в страните кандидатки и потенциални кандидатки за членство в съюза, да изразят отношението си към процеса на разширяване на Европейския съюз.

Материалите за участие в конкурса, който започва от днес, трябва да бъдат публикувани в периода 1 януари-15 март догодина.

Във връзка с конкурса комисарят по разширяването Оли Рен заяви: "Приветствам тази инициатива. Очаквам да разбера повече за вижданията и мненията на младите журналисти по въпроса за разширяването, тъй като тези журналисти са едни от най-важните фигури в определянето на мнението на своето поколение. Техните идеи ще обогатят дебатите, които ще определят бъдещия облик на нашия континент".

Участниците в конкурса могат да се включат в него чрез уебсайта www.EUjournalist-award.eu. През април 2008 г. журита във всяка страна ще определят най-добрата статия. Всичките победители от отделните страни ще бъдат поканени на пътуване в страните от западните Балкани.