Българският посланик в Хага награди холандски политици
Българският посланик в Хага награди холандски политици / netinfo

Българският посланик в Хага-Златин Тръпков, връчи почетни грамоти и плакет на председателя на Народното събрание на шестима холандски политици, представители на различни политически сили. Отличията им бяха връчени за принос към приемането на България в Европейския съюз на 1.01.2007 г., пише БТА.

Сред наградените са председателят на Първата /горна/ камара на холандските Генерални щати /парламента/ г-жа Ивон Тимерман-Бюк, заместник - председателят на комисията по европейски въпроси на Първата камара Ян Ейхеман, бившият председател на същата комисия Йос ван Хених и други.

Посланик Тръпков благодари за съдействието на парламента и на правителството на Холандия за реформите в България и за усилията ни да покрием критериите за членство в Европейския съюз.

Без приятелите ни в Европа, трудностите щяха да бъдат още по-големи, изтъкна посланикът и добави, че българското правителство и общество правят всичко възможно за преодоляване на проблемите и за изпълнение на ангажиментите на страната ни като нов партньор в Европейския съюз.