Българите най-недоволни от живота в ЕС
Българите най-недоволни от живота в ЕС / Снимка: Sofia Photo Agency
Личната неудовлетвореност от живота доминира в общественото мнение в България, която по този показател е единствената страна в Европейския съюз с над 60 процента неудовлетворение. Това показват резултатите от националния доклад за България в рамките на проучването на общественото мнение "Евробарометър 67" от пролетта на тази година.

За първи път българите са толкова сериозно разтревожени от престъпността в страната, показват данните от „Евробарометър”. Сред другите най-сериозни проблеми са посочени безработицата и икономическата ситуация. Загрижени за престъпността са 35 процента, което е с 11 процента над средното равнище за ЕС, но по-ниско от стойностите в Кипър и Хърватия.

Ръководителят на представителството на Европейската комисия за България Майкъл Хъмфрис, който присъства на представянето, определи като изключително притеснително, че България е единствената страна, в която мнозинството от хората са неудовлетворени от живота.

В отговор на въпрос Хъмфрис коментира, че от съществено значение е политиците да поемат отговорността си и изтъкна ролята на гражданското общество за това.