Брюксел ни спря европарите заради скандала с пътния фонд
Брюксел ни спря европарите заради скандала с пътния фонд / netinfo
Няма данни корупционният скандал във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” да е свързан със средства от еврофондовете – това е станало ясно след проведен телефонен разговор между министъра на транспорта Петър Мутафчиев и министъра на вътрешните работи Румен Петков.

Спирането на процедурите по плащанията по молба на Брюксел ще продължи до доказване на липсата на връзка с европейски пари, каза още Мутафчиев.

България трябва да докаже, че няма злоупотреба с европари. В противен случай няма да бъдат финансирани стартиралите проекти. След ареста на двамата служители във фонд „Пътища” ЕК изпрати писмо, в което настоява, докато продължават проверките в прокуратурата да не бъдат осъществявани никакви плащания.

Това може да са 0 лева, но може и да са много повече, заяви Петър Мутафчиев и подчерта, че сумата зависи от конкретния проект.

Трябва да дадем гаранция, че в бъдеще това няма да се допусне иначе Брюксел ще си забрани да ползваме средствата, обясни заместник-министърът на транспорта Весела Господинова.