Йоана Христова
Йоана Христова / netinfo
Благотворителен базар в София събира средства за лечението на болно момиченце. Кампанията е в подкрепа на 7-годишната Йоана Христова от Велико Търново, която страда от злокачествен тумор в мозъка. За лечението й е необходима огромна сума - само 6-месечните процедури по химиотерапия струват около 72 000 евро, а на 70 000 долара са оценени процедури със стволови клетки, които ще подпомогнат възстановяването на детето.

Болно момиченце мечтае за чудо
 
Към момента са събрани част от парите и лечението на Йони тече, но останалата необходима сума остава непосилна за близките на детето, споделят организаторите на благородната инициатива.

Йоана Христова
netinfo
 

Благотворителният базар в столицата ще се проведе на 18 и 19 февруари в Мол София. Ще бъдат продавани книги за деца и възрастни, лакомства, предоставени от водещи сладкарници, бижута с елементи "Сваровски", ръчно направени накити и аксесоари за коса, играчки, детски дрешки... Всички предмети за базара са предоставени безвъзмездно от фирми и хора с добри сърца, участващи в групата "Благотворителен базар за Гери и други каузи" във Фейсбук. Към момента групата обединява над 13 000 души и е поела и случая на Йоанка.

Йоана Христова
netinfo

Със самата благотворителна разпродажба са ангажирани около 10 доброволци, които намериха щанд, набавиха плакати и дарителски кутии, ще подреждат и продават стоките. Подобни инициативи в подкрепа на болното момиченце ще бъдат проведени още във Варна, Благоевград и Велинград.

Йоана Христова
netinfo

От началото на 2016 г. Йоана претърпя четири тежки операции за отстраняването на злокачествения тумор. Най-тежка бе последната интервенция, която продължи около шест часа, а Йоанка се възстановява дълго от нея в реанимация. Оказало се, че туморът е изключително рядък и е малко познат дори в световен мащаб.

Йоана Христова
netinfo

Лекарите са категорични, че ако лечението бъде продължено с химиотерапия и процедура със стволови клетки, детето има отлични шансове да спечели битката с рака.
Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и българи зад граница. Така бяха събрани средствата за първите операции.

Йоана Христова
netinfo

Цялата история за случая на момиченцето може да бъде намерена в специално създадената фейсбук страница „Да помогнем на Йоанка в тежката борба с рака".

Семейството на Йоана Христова благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.
Дарителската сметка е:
BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк
Титуляр: Йоана Христова Христова