Жаклeн Коен поема ръководството на Българския енергиен холдинг
Жаклeн Коен поема ръководството на Българския енергиен холдинг / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Жаклeн Коен ще ръководи Българския енергиен холдинг. В писмо до медиите настоящият изпълнителен директор Иван Йончев съобщава, че поради здравословни проблеми се налага да напусне поста си.

След като е информирал министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за нуждата да отсъства по болест, договорът му е прекратен по взаимно съгласие.

След възстановяването си Йончев възнамерява да продължи работата си по „стратегически проекти за страната ни”, като посочва за такъв изграждането на нова ядрена мощност 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Междувременно в съобщение на сайта на холдинга досегашният директор Иван Йончев съобщава, че всички процедури относно изграждането на 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй” са преминали успешно.

„Проектът на споразумение за изграждане на нова ядрена мощност - 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” е преминал съответните корпоративни процедури в АЕЦ „Козлодуй - Нови мощности”, АЕЦ „Козлодуй” и БЕХ и се очаква утвърждаване от страна на принципала (бел. ред. принципал е Министерство на икономиката и енергетиката)”, се посочва в текста.